Iklan aku..

Wednesday, September 19, 2012

Stress lagi..aduhaii

manjaanggg ja stress aku ni kan..lama2 tua camtu je..org lain cekang2 lagi kulit, aku dah kedut 1000..hahaha.. alkisahnya kemarin time meeting ngan bos, bos asyikla dok hint2, ada org bakal dpt surat transfer, within kedah perlis jugak lah..pastu aku ni cam dah dpt teka dah sapa, pastu dok jeling2 aku, senyum2..apa senyum2? ingat aku x paham, dia hint tu ntah2 tuju kat aku. skarang ni, aku 'jaga' Zone Kulim, so maybe next time, klu betul la firasat aku ni, maybe aku akan ditukarkan ngan zone leader Perlis. aku memang sgt2 bersedia klu keja kat company ni,tukar unit, tukar state, tukar zone..biasa la..kompeni lain2 pun camtu gak kan? so bersedia jer la..yg penting, aku ditukarkan bukan atas sebab masalah disiplin, org x suka kat aku ke, aku x perform ke..aku tengok semua ok2 ja..cuma yg buat aku cuak, kalau kami berdua ditukarkan adalah..MAMAT TU NAK IKUT BINI DIA TRANSFER KE PENANG..maksud aku, bini dia pensyarah, so maybe next yr kena atau mtk tukar ke Seberang Perai, so, si laki ni mesti lah nak ngikut si bininya kan..so, timbul sifat 'selfish' disitu, ye dak? bila fikir reason aku n dia ditukarkan tu, hanginnnn jer aku tau..(aku x ingat,samaada aku dah penah luah kat blog ni ke belum, kalau dah, kira siaran ulangan la ni.hahha).seriusly, aku terima ngan hati yg terbuka kalau dah memang kena tukar, kira reshuffle ke apa ke kan..ni dak, dia nak ikut bini, yg aku ni kena tinggai laki??apa hebat sgt la mamat tu aku pun xtau..aku ni dah dpt zone yg mabeles, yg ada unifi, jaga customer unifi, tup2 nak tukaq aku kat tempat jin bertendang tu buat hapa???aku muda lagi ok, mamat tu dah tahap pakcik2 dah..biaq la aku yg muda kertu ni jaga tempat yg kelas2..ha tudia..boleh tera tu aku marah? ni dengan alasan bangang, dia je ada bini, habis aku? janda ke? rimas tau fikir bab2 tukaq ni, aku ni dah la baru je tahun lepas dok 1 family, klu x, dah 4,5 tahun dah jadi weekend husbd n wife..baru je tahun lepas hubby dpt tukaq mai SP, tup2, dah kena tukaq atas kepenting diri org lain pulak..cukup x adil.. la ni, aku buat keja pun gitu2 je, wpun x patut sebab tiap2 bulan nanti makan gaji buta, tp dlm xmau2 tu, aku buat gak la rutin keja kan..nyampah.. so, pendek kata, aku redha kalau itu yg tersurat buat aku, cuma aku x redha sikit pun kalau apa yg dia buat atas kepentingan diri dia.. okbaiii

2 comments: