Iklan aku..

Tuesday, November 20, 2012

luahan rasa..

nampak gayanya, blog ni akan idup bila aku ada masalah nak luah kot..hahaha..jadi medan meluah perasaan la pulak kan..xpe, blog sendiri, ikut suka hati la nak taip apa pun..aku rasa ok kot, nak crita kat org, hemmmm...xdak yg sesuai, kalau ada pun, idea yg diberi ntah boleh pakai ntahkan tidak..aku tau, bila aku taip kat blog, maybe ada org yg akan baca (maybe laa..ntah2 xdak..haha), tp aku x kisah, at least aku rasa dah dapat luah apa yg terbuku, terpendam, dah cukup meringankan..kalau org yg berkenaan ngan crita ni baca pun, harap dia faham situasi aku..kalau tak faham, xpe laa.. aku ni kadang rasa, apa yg aku buat, selalu mcm org x hargai, bukan nak kan balasan atas apa yg kita buat. tp bila sampai satu tahap, kita dah tolong dia, or saudara terdekat dia, dia suka, tp bila sampai masa kita dlm kesusahan, dia tolong, tp yaa ampunn....cth, kalau kita pinjam duit dr dia, haruslah kita bayaq kan..tp, cara mintak tu x bagi toleransi langsung..(eh, aku yg cerita, aku sendiri susah nak faham ni..huwaaaa)pastu, yg aku kesalkan, aku pernah tolong si pulan tu (saudara dia), dengan bagi sesuatu (yg masih loan ngan bank), pastu refinance,still nama aku, then bagi camtu ja, TANPA MINTAK SATU SEN PUN, just sambung bayaq ja..ntah, tindakan aku ni betul ke tidak, aku pun x tahu, ada yg tau cerita, kata aku ni pemurah sgt, tp ada yg kata aku BODO..bodo tu pasti dah aku rasa, sebab org yg aku tolong tu, x penah menghargai, berkira pulak ngan aku..aku rasa kalau org lain, xkan buat camna yg aku buat..sebab org yg aku tolong tu, mmg xdak pertalian darah langsung ngan aku..YA, AKU MEMANG BODO.. tak fikir dulu sebelum buat, sebab niat aku nak meringankan beban org tu, aku sendiri yg high commitment..so, nak menyesal, nak mintak balik, memang mustahil la 'barang' tu, boleh bergaduh lagi ada..walhal memang depa x pernah nak hargai aku pun..ntah la, aku pun xtau dah, pertolongan aku yg mulanya ikhlas, ntah jadi x ikhlas dah ni..dosa je aku dapat..tp tu la, ada org nasihatkan aku supaya SABARR...Ish, aku xtau nak sabaq camna lagi dah..kalau si A aku tolong, si A x hargai, si B pun kita mintak tolong, susah benarrr mau tolong, alasan, dia pn susah..semedang dia tu susaaahhh je kat mulut.. last2 aku yg tension..

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete